Bemanningsföretag i Norge

Att börja jobba genom ett bemanningsföretag är ett väldigt vanligt sätt in i den norska arbetsmarknaden när man kommer direkt från Sverige. Oftast går det väldigt snabbt och att ha ett jobb klart två dagar efter att man anlänt till Norge är ingen ovanlighet direkt.

Fördelar och Nackdelar

Förutom den klara fördelen att du kan få ett jobb mer eller mindre direkt utan att behöva sitta och skicka ett flertal ansökningar. Så är en klar fördel att du kan få lönen antingen veckovis eller varannan vecka. Det kan vara väldigt skönt när man för kommer till Norge att få sin första lön redan veckan efter. Speciellt om man har lånat pengar för att ta sig hit.
En annan fördel är att du med enkelhet kan byta arbetsplats om du inte trivs. Det är bara att förklara situationen för sin handläggare hos bemanningsfirman.

Nackdelarna då. Bemanningsföretaget ska ju såklart tjäna pengar på dig. Därför tjänar man som regel några kronor mindre per timme än de som är fast anställda på företaget. Du har inte heller samma trygghet som en fast anställd eftersom du bara är en vikarie. Men enligt vår mening överstiger fördelarna nackdelarna när man precis är nyanländ i Norge. När du däremot bott i Norge en längre tid och vet mer hur saker och ting fungerar så rekommenderar vi dig istället att söka jobb direkt hos företagen.

Ett välskrivet CV är viktigt

Det är den personliga intervjun som kommer att avgöra om du får jobbet eller inte. Men en förutsättning för att få komma på en intervju är att du har ett välskrivet CV och personligt brev. Med tanke på alla Svenskar som just nu söker jobb i Norge så är det ännu viktigare att du sticker ut om du vill ha en chans att få de bäst betalda jobben.

En väldigt enkel väg till ett välskrivet CV är att ta hjälp utav proffs. För runt 1500 kronor kan du få både ett cv och personligt brev som är utformat och skrivet precis så som arbetsgivarna vill se dem. Att be en yrkesverksam rekryterare att skriva om sitt cv är således den enklaste vägen till ett välskrivet cv.
www.cvproffset.se är företag med både rimliga priser och grymma recensioner, så dem kan vi rekommendera för den här tjänsten.

De största bemanningsföretagenProffice-Norge

Fem stycken bemanningsföretag har den största delen av marknaden i Norge. Det är Manpower, Adecco, Proffice, Jobzone och Kelly Services. När du lagt in ditt cv och sökt arbeten på de fem sidorna så är det mer eller mindre omöjligt att du inte har fått flertalet jobberbjudanden inom en vecka.

Men det finns ju såklart många fler bemanningsföretag som är aktiva i Norge. Många mindre företag finns speciellt i de större städerna och det går också att hitta många som är nischade. Några exempel är Orange Group som är inriktade mot olja och offshore, nordisksykepleierrekruttering.no som är startat av en Svensk sjuksköterska i Norge.

Ett annat spännande alternativ är Losang som erbjuder dagslön för diverse jobb som oftast inte kräver någon erfarenhet. Minimum 4 timmars jobb och lönen på kontot dagen efter.