Söka jobb

Hur fungerar det egentligen med att söka jobb i Norge undrar du. Bör du vara på plats och söka, måste CVt vara på norska och hur går intervjun till. Alla har vi mängder med frågor när vi ger oss in i något nytt, så det ska vi reda ut här nedan. Egentligen är det faktiskt inte så krångligt som man först kan tro.

Skriva CV

Det som först och främst krävs för att lyckas hitta ett bra jobb i Norge är ett riktigt bra CV.
En sak som inte är helt enkel att ordna om man inte har så mycket erfarenhet. cv-norgeEftersom det finns så många olika sätt att skriva ett CV och personligt brev att det till och med finns tjocka böcker om det så tycker vi istället att du ska ta en genväg och köpa ett ordentligt CV och personligt brev. Hos CVproffset.se finns det yrkesverksamma rekryterare som vet exakt vad arbetsgivarna vill se, så vår rekommendationen är helt enkelt att ta kontakt med dem. Länk till deras hemsida.

Hur söker man jobb

Att söka jobb i Norge är inte så mycket annorlunda än att söka i Sverige. Istället för arbetsförmedlingen så använder de flesta istället www.finn.no/jobb för att ansöka. Men ett av de vanligaste sätten för svenskar som precis ska börja jobb i Norge är faktiskt att gå igenom ett bemanningsföretag.Bemanningsföretag

Ett enkelt och väldigt vanligt sätt att komma in på arbetsmarknaden i Norge är att gå genom ett bemanningsföretag. Det finns många olika bemanningsföretag i Norge och även vissa som specialiserat sig på exempelvis byggbranschen, vården eller offshoresektorn. Här kan du läsa mer om bemanningsföretag i Norge.